500 jaar Protestant

Zondag 5 Februari
aanvang 14.30
Jacobuskerk
Kerkbrink 5, Rolde

Estafette van de Protestantse kerk in Drenthe 

De Protestantse Kerk in Nederland organiseert een estafette van provincie naar provincie waarbij telkens een thema aan de orde komt. Op zondag 29 januari wordt in IJhorst, op de grens van Overijssel en Drenthe, het estafettestokje aan onze provincie overgedragen. We zijn die middag te gast in het pittoreske kerkje van de plaatselijke protestantse gemeente. Het programma duurt van 14.30 - 16.00 uur en staat in het teken van ëDe Saksische Godbelevingí . Sprekers drs. Ard ten Brinke en dr. Jan Dirk Wassenaar.

Zondag 5 februari wordt de officiÎle Drentse bijeenkomst gehouden. De locatie is welbewust gekozen, namelijk de Jacobuskerk te Rolde. In Rolde vond in 1598 de eerste classisvergadering plaats van de nieuwe kerk.

Er zijn lezingen rond het thema ëProtestantse spiritualiteití door dr. Kick Bras, emeritus predikant/ voormalig universitair docent en drs. Marieke Ridder, oudkatholiek priester. De middag wordt afgesloten met een oecumenische gebedsviering waarin de Bachgroep Vries Bachís cantate ëDu wahrer Gott und Davids Sohní  (BWV 23) ten gehore zal brengen. 

U wordt ontvangen door ds Bert Altena, Liesbeth Mooy-Kemp en Cor Koridon.500