Storm Letters Van Vuur

Donderdag 19 Januari
aanvang 20.00
De Nieuwe Kolk
Weiersstraat 1, Assen

Familiefilm STORM over de Reformatie,

vanaf 19 januari in de Nieuwe Kolk 

De Nederlandse bioscoopfilm ëSTORM, letters van vuurí speelt zich af in de Lage Landen tijdens de beginjaren van de Reformatie en vertelt het verhaal van drukker Klaas Voeten. Hij wordt door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke brief van Maarten Luther en tot de brandstapel veroordeeld. Zijn zoon Storm wordt ongewild het middelpunt van de jacht op deze brief. Geholpen door Marieke, een katholiek weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de dood op de brandstapel.

Voor jongeren en voor iedereen

De film kan een passend middel zijn om met jongeren maar ook ouderen aandacht te besteden aan de Reformatie. Voor welke vragen mensen kwamen te staan in die tijd? De film leent zich ook goed om door te praten over keuzes die mensen van nu willen of moeten maken als het om geloven gaat. Wie is bereid om offers te brengen voor het geloof en hoe kunnen mensen samenleven met mensen die (in) iets anders geloven?

Groepsbezoek met korting

Kerken kunnen als groep naar reguliere filmvoorstellingen vanaf 19 januari 2017. In geval van een grotere groep is wellicht een eigen besloten voorstelling mogelijk. Voor het plannen van een groepsbezoek kunnen kerken zich aanmelden op www.stormdefilm.nl/groepskorting.